Brownie stromky z červené řepy
Děti se vždy potěší originálním svátečním receptem. A vy jste si už určitě zvykli, že pro vás proto něco zajímavého každý rok vymyslíme. Tentokrát jde o brownie stromky, do kterých jsme ukryli i zdravé tajemství, o kterém děti ani nemusí tušit. 😊
Proč je naše brownie vhodnou volbou pro děti?
Protože díky nim „potají“ snědí i zdravou zeleninu, kterou by mnohé za jiných okolností nesnědli. Zároveň jim dopřejete oblíbenou sladkost – čokoládu – ovšem v kvalitnější verzi. Množství kakaa, které je běžně dostupné na trhu, totiž podléhá oxidaci a často obsahuje aflatoxiny. My jsme se proto rozhodli pro nejvyšší kvalitu (odrůda Criollo).
Postup:
- Červenou řepu uvaříme, necháme vychladnout a rozmixujeme. Uvaříme jí trošku více, aby nám zůstalo rovných 125g.
- Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s ghee máslem a necháme vychladnout.
- Zatím si smícháme mouky s práškem do pečiva a kakaem a v samostatné míse vyšleháme vejce s cukrem.
- K nim pak přidáme červenou řepu a čokoládovou směs a rozmixujeme dohladka.
- Suché ingredience následně špachtlí přimícháme k tekutým a těsto vylejeme do formy o průměru cca 24 x 24 cm.
- Brownie pečeme při 180 ° C cca 35 minut. Ověříme se špejlí (musí vyjít z těsta suchá, nelepivá).
- Brownie necháme vychladnout a nařežeme na trojúhelníčky. Ty polijeme Powerlogy Pistacchio krémem a zapíchneme do nich bezlepkovou trubičku nebo slanou tyčinku, co bude reprezentovat „pařez stromečku“.
Recept pro nás připravila Patrícia z blogu Hit je zdravě žít.