Boloňská masová směs s Powerlogy BIO Ghee

Délka přípravy: 1 hodinu 30 minut
Počet osob: 4

Boloňská masová směs s Powerlogy BIO Ghee

V dnešní uspěchané době už najdete v regálech obchodů různé variace hotových omáček. Vraťme se v čase a připravme si pravou boloňskou směs k oblíbeným bezlepkovým/zeleninovým těstovinám nebo jen jako chutnou přílohu k vařené zelenině.

Postup:

  • Česnek, cibuli a slaninu nakrájíme na malé kousky a spolu s rozmarýnem opékáme na ghí cca 5 minut až do změknutí.
  • Přidáme mleté ​​maso buď ve formě kuliček, nebo podle vlastní preference.
  • Když maso začne hnědnout, zalijeme ho vínem a necháme bublat alespoň 8 minut.
  • Mezitím rozmixujeme rajčata spolu s oreganem, bazalkou, solí, rukolou a na závěr přilijeme směs k masu.
  • Dusíme cca 40–50 minut a podle potřeby podléváme vodou.
  • Na závěr ozdobíme zbylou rukolou nebo parmazánem.

Extra tip: Pro bohatší a výživnější porci přidejte do směsi zeleninu – brokolici, mrkev a pod.

Použité produkty

Nejnovější informace ze světa funkčních potravin

Odebírejte Powerlogy newsletter a získejte -7 % na první nákup