Boloňská masová směs s Powerlogy BIO Ghee
V dnešní uspěchané době už najdete v regálech obchodů různé variace hotových omáček. Vraťme se v čase a připravme si pravou boloňskou směs k oblíbeným bezlepkovým/zeleninovým těstovinám nebo jen jako chutnou přílohu k vařené zelenině.
Postup:
- Česnek, cibuli a slaninu nakrájíme na malé kousky a spolu s rozmarýnem opékáme na ghí cca 5 minut až do změknutí.
- Přidáme mleté maso buď ve formě kuliček, nebo podle vlastní preference.
- Když maso začne hnědnout, zalijeme ho vínem a necháme bublat alespoň 8 minut.
- Mezitím rozmixujeme rajčata spolu s oreganem, bazalkou, solí, rukolou a na závěr přilijeme směs k masu.
- Dusíme cca 40–50 minut a podle potřeby podléváme vodou.
- Na závěr ozdobíme zbylou rukolou nebo parmazánem.
Extra tip: Pro bohatší a výživnější porci přidejte do směsi zeleninu – brokolici, mrkev a pod.