15-minutová kokosová polévka s kari a rýžovými nudlemi
Jak dobře víte, jsem velkým fanouškem asijské kuchyně a kokosová polévka nezůstala bez povšimnutí. Nejenže kombinací několika zajímavých ingrediencí získáte úžasné gastronomické kreace, ale díky způsobu přípravy máte na talíři rychle plnohodnotné jídlo. Vždyť co může být lepšího než si po celém dni doslova za patnáct minut doma vykouzlit chutnou večeři?
Pokud jste se posilnili masovým vývarem z nedělní polévky nebo máte jeho zásobu v mrazáku, oceníte rychlost přípravy syté polévky, která vás neomrzí. Nudle ani nemusíte vařit zvlášť, v polévce se uvaří samy!
Doporučuji používat Powerlogy Organic Ghee vyrobené z mléka alpských krav krmených trávou místo obvyklých tuků. Je certifikován jako bezlaktózový a bezkazeinový, a proto je vhodný pro osoby s nesnášenlivostí mléka. Podle ájurvédské medicíny je navíc takové máslo lékem.
Postup:
- V hrnci rozpusťte ghí, přidejte rozdrcený česnek, nastrouhaný zázvor, červenou kari pastu a smažte 3 minuty.
- Přidejte kuřecí maso nakrájené na větší kousky a krátce osmažte, aby se obalilo.
- Přilijte horký kuřecí vývar, šálek vody, kokosové mléko a přiveďte k varu.
- Dochuťte rybí omáčkou a případně špetkou soli.
- Připravte si do misek suché rýžové nudle a zalijte je vroucí polévkou.
- Nechte 3 minuty odstát, mezitím ozdobte plátky cibule, chilli a nasekaným koriandrem.
- Podávejte pokapané limetkovou šťávou.