Letní chia sklenička s granolou
Další z řady dezertů ve skleničce, který si můžete vzít s sebou na cesty, a navíc recyklujete nádoby od snědených Powerlogy krémů. Letní dny jsou tady a vy hledáte způsob, jak si dopřát něco chlazeného, chutného a navíc připraveného během několika minut? Potěšte sebe nebo své děti krásnou a barevnou chia skleničkou.
Připravte si ho podle jednoduchého postupu, kdy základ a lahodnou vrstvu tvoří náš kešu krém a na něm křupavá krusta z Powerlogy Granoly. Recept neobsahuje mléčné výrobky, lepek ani živočišné produkty. Je proto vhodný pro osoby s těmito potravinovými intolerancemi a také pro vegany.
Postup:
- V míse smíchejte kokosové mléko, rostlinné mléko a modrou spirulinu.
- Přidejte chia semínka a dobře promíchejte.
- Nechte alespoň hodinu v chladničce, aby se vytvořila pudinková konzistence.
- Poté vyjměte z lednice a vmíchejte náš kešu-kokosový krém.
- Kiwi očistěte, nakrájejte na plátky a naaranžujte po obvodu sklenice.
- Na dno sklenice navrstvěte kešu krém, na něj Granolu a směs chia pudinku.
- Před podáváním posypte vrstvou granoly, která v každém soustu příjemně křupne.