Nugátový HIT wrap
Možná jste již slyšeli o wrap challenge, která nyní koluje po zahraničních portálech. A tak jsme se rozhodli, že ji vyzkoušíme i my, samozřejmě v trošku odlišné verzi, vhodné i pro alergiky a zdravě se stravujících lidí.
Proč je náš wrap lepší volbou?
Pšeničnou tortillu jsme totiž zaměnili za doma připravenou bezlepkovou tortillu z kvalitních jednodruhových muk a na nádivku jsme využili naše prémiové čokoládové produkty v kombinaci s ovocem.
Postup:
- Smícháme mouky, přidáme k nim trošku prášku do pečiva, špetku soli a přilijeme vodu. Vypracujeme těsto.
- Pracovní desku si pokaždé pořádně pomoučníme rýžovou moukou a rozválíme na ní co nejtenčí tortilly. Z této dávky nám vyjdou 2 větší nebo 3 menší (podle toho jakou máte palačinkovou pánev).
- Pánev pořádně rozehřejeme, štětečkem jemně potřeme ghee máslem a vypeče na ní tortilly (z každé strany pár minut). Necháme vychladnout.
- Tortilly následně rozprostřeme, uděláme zářez v půlce (viz. video) a naplníme jahodami, banánem, nasekanou čokoládou a nugátem. Proložíme a wrap zapečeme na pánvi z každé strany pár vteřin.