Tibetský máslový čaj

Délka přípravy: 5 minut
Počet osob: 2

Tibetský máslový čaj

Pokud nejste příznivci kávy, můžete využít potenciál dobrých tuků a přimíchat je do kvalitního černého čaje. V Tibetu se tento čaj nazývá Po Cha. Jedná se o směs černého čaje, másla (původně z jaka) a himálajské soli. Tibeťané konzumují Po Cha každý den, a to i několikrát.

Existuje mnoho důvodů, proč mají Tibeťané tento čaj tak rádi:
  • Udržuje mysl soustředěnou.
  • Urychluje proces trávení.
  • Stimuluje metabolismus, pomáhá zpomalit trávení a spaluje přebytečný tuk tím, že pomáhá tělu zbavit se odpadních látek mnohem dříve.

Možná je pro nás obtížné sehnat autentické ingredience potřebné k přípravě Po Cha, ale i tak se můžeme přiblížit jeho původní chuti a pozitivním účinkům. Proto nabízíme recept na tibetský čaj s kokosovým olejem a MCT. Připravili jsme pro vás 2 alternativy a ingredience jsou určeny pro 2 porce.

Postup:

  • Přiveďte vodu k varu. Když začne vřít, stáhněte plamen na minimum, přidejte černý sypaný čaj a vařte podle toho, jak silný čaj chcete. Záleží na druhu čaje, ale doporučujeme louhovat méně než 1 minutu, aby čaj nezhořkl.
  • Čaj sceďte.
  • Do čaje přidejte máslo nebo kokosový olej a MCT, podle toho, kterou alternativu jste si vybrali. Přidejte trochu mléka nebo rostlinné náhražky a špetku soli.
  • Podle chuti oslaďte kokosovým cukrem.
  • Vše dobře promíchejte.
    *pokud je čaj rozmixovaný, už ho nevařte

Tento výživný nápoj funguje na stejném principu jako Power Coffee. Můžete s ním začít den a na chvíli se částečně vyhladovět nebo si dát šálek před jakoukoli fyzickou aktivitou.

 

Použité produkty

Nejnovější informace ze světa funkčních potravin

Odebírejte Powerlogy newsletter a získejte -7 % na první nákup