Zelený chlebíček bez lepku a mléka
ZELENÁ na talíři?
Víme, že to není pro každého. V Powerlogy jsme se však rozhodli přinést malou zelenou revoluci i do vaší kuchyně.
Zelená je barvou naděje, odráží pozitivní energii, uvolnění, klidnou mysl a v neposlední řadě to nejdůležitější – ZDRAVÍ. Proto jsme pro vás připravili několik tipů na recepty, které odrážejí myšlenku ZDRAVÍ NA TALÍŘI.
Připojte se k naší iniciativě Zelený měsíc. Protože u nás v Powerlogy neplatí, že „co je zdravější, je méně chutné“. Právě naopak. Přesvědčte se o tom s námi a vyzkoušejte si připravit tento netradiční, dozelena upečený banánový chlebíček. Mimochodem, díky obsahu špenátu je bohatý na železo v přírodní formě.
Postup:
- Nejprve vločky rozmixujte na jemnou mouku a dejte je do mísy.
- Do směsi přidejte kokosovou a pohankovou mouku, prášek do pečiva a špetku soli.
- Vložte rozmačkané banány, špenát, vejce, mléko a kešu krém do mixéru a rozmixujte dohladka.
- Tuto směs nalijte do mísy a jemně vmíchejte MCT olej.
- Poté spojte suché přísady s mokrými tak, aby vznikla kompaktní hmota.
- Formu na chleba (nebo jinou formu, kterou máte doma) vyložte pečicím papírem a nalijte do ní připravenou směs.
- Pečte při 180 °C asi 30-40 minut v závislosti na troubě.
- Konečné zdobení chleba je na vás.
- Doporučujeme doplnit naším makovým krémem, který v kombinaci se sladkou chutí pečených banánů vytváří neodolatelnou kombinaci.
