Strakatý koláč s kolagenem
Proč je tento koláč lepší volbou?
Hlavním důvodem je fakt, že tento koláč obsahuje méně cukru než běžné sladké recepty. Pokud použijete březový nebo kokosový cukr, získáte další funkční benefit. Koláč bude příjemně sladký, ale díky těmto druhům cukrů vám stoupne hladina cukru, a tedy i inzulínu v krvi pouze mírně.
Proč nemusíte dělat kompromis v chuti?
Méně cukru a přitom čistá chuť? Ano! Koláč obsahuje méně cukru, jeho čistou chuť však doplňují autentické ingredience. Použití kvalitního tvarohu, smetany, pravého kakaa a čokolády plnohodnotně nahrazuje množství cukru nebo margarínu. Navíc přidáním kolagenu vašemu tělu dopřejete extra výživu. Ve finále si tak bez výrazné námahy vytvoříte krásný koláč, který kombinuje oblíbené chutě.
Postup:
- Bílky vyšleháme a odložíme jejich stranou.
- Rozhrejeme mléko a rozpustíme v něm čokoládu a necháme chvíli vychladnout. Tuto směs smícháme s banány, žloutky, cukrem a MCT olejem (pozor, rozpuštěná čokoláda nemůže být horká).
- Po důkladném promíchání přidáme bílky a kypřící prášek. Následně si uvaříme vanilkový pudink.
- Do cca 20 × 30 cm nebo 24 x 24 cm formy nalijeme těsto na korpus a do něj uděláme pudinkové „fleky“. Ještě můžeme těsto a pudink propojit párátkem, čímž vytvoříme mramorový efekt.
- Pečeme cca 30-35 min na 180 stupňů (nejlepší je vyzkoušet těsto párátkem – jestliže se korpus nepřilepí, koláč je upečený).
- Po upečení utřeme tvaroh se smetanou a kolagenem a navrstvíme na vychladlý koláč.
Ozdobíme čokoládou a oříškovým kešu krémem.
