Vepřová panenka se slaninou připravená na ghí
Jednoduchý recept, jak připravit vepřovou panenku na ghí másle. Spolu s pečenými mrkvovými hranolky a salátem je chutným lehkým obědem či večeří.
Postup:
- Mrkev očistíme, nakrájíme na proužky a poklademe na plech vyložený papírem na pečení.
- Hranolky osolíme, opepříme a pečeme přibližně 30 min. na 200 °C. Po deseti minutách pečení vložíme do trouby i maso.
- Panenku z obou stran osolíme a okořeníme.
- Na středně velké pánvi rozehřejeme ghee máslo a panenku zprudka osmahneme.
- Panenku přendáme do zapékací mísy, obalíme ve slanině, polijeme výpekem, potřeme medem a vložíme do předehřáté trouby na 200 °C na 20 min.
- Před podáváním krátce opečeme rajčata na pánvi, na které jsme připravovali panenku. Salátové listy omyjeme a natrháme na menší kousky.