Jablečný koláč s kešu krémem
Už jste vyzkoušeli kombinaci čerstvých jablek s naším kešu krémem? Připravte si tento jednoduchý hrníčkový koláč, ve kterém jsme nepoužili bílou mouku, rafinovaný cukr a kravské máslo jsme nahradili naším ghee.
Je tak vhodný pro lidi s histaminovou intolerancí, ale pochutná si na něm každý milovník svěžích ořechových chutí.
Postup :
- Vyšleháme 2 vejce s 1/2 hrníčku medu a 1/2 hrníčku rozpuštěného másla ghí.
- Přidejte 1/2 hrníčku kešu krému, špetku soli, 1 hrníček perlivé vody a vyšlehejte.
- Smíchejte 1 hrníček mandlové mouky, 1/2 hrníčku pohankové mouky a 1 lžíci tapiokové mouky.
- Do sypké směsi přidejte 1 lžičku bezfosfátového prášku do pečiva a 1/4 lžičky skořice a poté ji vmíchejte do tekuté směsi.
- Oloupejte a nahrubo nastrouhejte 2 jablka.
- Formu o rozměrech asi 28 × 20 cm vymažte máslem ghí a nalijte do ní těsto.
- Koláč pečte při 180 °C asi 35 minut – během pečení to kontrolujte, protože každá trouba peče jinak.
- Po vychladnutí je nakrájejte na plátky a podávejte s velkou porcí lahodného kešu krému, který zvýrazní chuť jablek a skořice.
