Jablečný koláč s kešu krémem

Délka přípravy: 1 hodina

Jablečný koláč s kešu krémem

Už jste vyzkoušeli kombinaci čerstvých jablek s naším kešu krémem? Připravte si tento jednoduchý hrníčkový koláč, ve kterém jsme nepoužili bílou mouku, rafinovaný cukr a kravské máslo jsme nahradili naším ghee.

Je tak vhodný pro lidi s histaminovou intolerancí, ale pochutná si na něm každý milovník svěžích ořechových chutí.

Postup :

  • Vyšleháme 2 vejce s 1/2 hrníčku medu a 1/2 hrníčku rozpuštěného másla ghí.
  • Přidejte 1/2 hrníčku kešu krému, špetku soli, 1 hrníček perlivé vody a vyšlehejte.
  • Smíchejte 1 hrníček mandlové mouky, 1/2 hrníčku pohankové mouky a 1 lžíci tapiokové mouky.
  • Do sypké směsi přidejte 1 lžičku bezfosfátového prášku do pečiva a 1/4 lžičky skořice a poté ji vmíchejte do tekuté směsi.
  • Oloupejte a nahrubo nastrouhejte 2 jablka.
  • Formu o rozměrech asi 28 × 20 cm vymažte máslem ghí a nalijte do ní těsto.
  • Koláč pečte při 180 °C asi 35 minut – během pečení to kontrolujte, protože každá trouba peče jinak.
  • Po vychladnutí je nakrájejte na plátky a podávejte s velkou porcí lahodného kešu krému, který zvýrazní chuť jablek a skořice.

 

Použité produkty

Nejnovější informace ze světa funkčních potravin

Odebírejte Powerlogy newsletter a získejte -10 % na první nákup