Křupavé brambory ve slupce

Délka přípravy: 35 minut
Počet osob: 1

Křupavé brambory ve slupce

Máme pro vás tip na rychlý a jednoduchý oběd, který máte raz dva hotový. Stihnete si ho připravit i během polední přestávky na home office! Příprava křupavých pečených brambor se může zdát na první pohled zdlouhavější. Pokud si je však večer předvaříme, před obědem jejich už jen smícháte se zálivkou, rozmačkáme, do půl hodinky se upečou. A vy během toho můžete nerušeně pracovat. 😉

Postup:

  • Brambory uvaříme ve slupce. Pozor aby se nám nerozvařily.
  • Vodu slijeme a brambory smícháme se zálivkou z olivového oleje, koření, bylinek a soli.
  • Poklademe je na plech vyložený pečícím papírem, necháme mezi jednotlivými kusy místo a spodkem sklenice na ně přitlačíme abychom je mírně prolisovala (dostaneme malou placku). Vrch ještě můžeme potřít štětečkem zbylou zálivkou.
  • Brambory pečeme při 190 ° C cca 25-30 minut do křupava.
  • Velmi jednoduše si připravíme dresink – všechny dressingové indrediencie dáme do misky a do hladka vymícháme.
  • Podáváme s dresinkem a například s listovým salátem.

Recept pro nás připravila Patrícia z blogu Hit je zdravo žiť.

Použité produkty

Nejnovější informace ze světa funkčních potravin

Odebírejte Powerlogy newsletter a získejte -7 % na první nákup