Powerlogy pečené buchty s nugátem
Co se vám vybaví jako první, když slyšíte slovo dětství?
Kromě hravých dětských chvil, honby za míčem a dovádění s kamarády si ho spojujeme také s krádeží čerstvě upečených buchet přímo z trouby. Proto vám přinášíme další tradiční recept obohacený o naše dobroty Powerlogy. Upečte si s námi tyto nadýchané buchty plněné lahodným Powerlogy nugátem.
V receptu jsme nepoužili žádnou bílou mouku, bílý cukr a dokonce ani mléčné výrobky. Díky tomu je naprosto vhodný pro osoby trpící intolerancí laktózy nebo histaminovou intolerancí.
Zavzpomínejte s námi na dětství, třeba i s voňavými pečenými buchtami jako od babičky.
Postup:
- Do malé misky rozdrobte droždí, přidejte 1 lžičku cukru, mouku a přilijte 50 ml vlažného mléka.
- Dobře promíchejte a nechte 15 minut stát na teplém a tmavém místě pod utěrkou.
- V jiné míse smíchejte mouku, cukr a špetku soli.
- Poté přidejte kvásek, zbytek vlažného mléka a náš olivový olej a rukama vypracujte hladké těsto. ( můžete také použít kuchyňský robot)
- Pokud se vám zdá těsto příliš husté, přidejte více mléka, pokud se vám zdá příliš řídké, přidejte více mouky.
- Těsto necháme znovu kynout na teplém a tmavém místě pod utěrkou alespoň 1 hodinu.
- Po hodině těsto rozválejte na tloušťku 1 cm a nakrájejte na čtverce.
- Každý čtverec naplňte naším lískooříškovým nugátem, vytvarujte z něj kuličku a položte ji na plech spojem dolů.
- Plech můžete vymazat olejem nebo použít pečicí papír.
- Buchty položte na plech a potřete je rozpuštěným Powerlogy GHEE máslem.
- Poté pečte asi 20-25 minut při teplotě 190 stupňů.
- Po vychlazení je můžeme posypat cukrovým prachem, který získáme rozemletím kokosového cukru smíchaného s kokosovou moukou.
- Dobrou (dětskou a tradiční) chuť!

