Velikonoční sušenky
Hledáte recept na velikonoční sušenky, ale do všech jde máslo nebo mouka s lepkem? Váš problém jsme právě vyřešili. 😊 Vyzkoušejte naše bezlepkové, bezmléčné skořicové sušenky s kokosovým cukrem, které svým dizajnem zaujmou už na první pohled.
Proč jsou naše sušenky lepší volbou?
Oproti obchodním sušenkám, které jsou plné rafinovaného cukru, modifikovaných škrobů či palmového tuku jsme v našich sušenkách využili pouze kvalitní, přirozeně jednodruhové ingredience. Kromě toho jsou tyto sušenky vhodné i pro celiatiky, alergiky na bílkovinu kravského mléka i histaminiky.
Proč nemusíte dělat kompromis v chuti?
Je pravda, že na bezlepkové mouky si trošku třeba zvykat a každá má svoji typickou chuť. Dnes jsme však zvolili ty nejzákladnější, nejméně výrazné, které určitě ulahodí i vašim chuťovým pohárkům. Navíc, jejich chuť vystihuje karamelový nádech kokosového cukru a naše voňavá skořice.
- Mouky smícháme s práškem do pečiva, skořicí a solí.
- Cukr vyšleháme se změklým ghee máslem a vajíčkem.
- Moučnou směs přidáme k tekuté a vypracujeme těsto, které odložíme minimálně na 4 hodiny do chladničky.
Klidně i na celou noc, pokud si těsto zaděláme večer. - Těsto pak rozválíme a vykrajujeme libovolné tvary.
- Sušenky pečeme při 180 ° C cca 12 minut.
- Hotové sušenky si vychutnáváme ideálně s lahodnými oříškovými krémy.
Recept pro nás připravila Patrícia z blogu Hit je zdravo žiť.