Bulgur salát s edamame
Bulgur šalát s edamame
Dnes tu pro vás máme tip na rychlý a jednoduchý oběd, který je raz dva hotový. Stihnete si ho připravit během polední přestávky na home office nebo předpřipravit večer a druhý den pouze sníst. Bulgur salát je skvělý nastudeno, připravte si ho proto klidně už večer. Pokud se ho také rozhodnete uvařit v tom momentě, stále máte jídlo hotové za pár minut.
Postup:
- Na olivovom oleji osmažíme šalotku a přidáme propláchnutý bulgur, který zalijeme vývarem nebo vodou. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a vaříme do změknutí bulguru (10-15 min). Necháme vařit pod pokličkou.
- Pokud máme edamame mražené, uvaříme je podle návodu. Očistíme granátové jablko, olivy zbavíme pecky a rozpůlíme, koriandr nakrájíme nadrobno. Připravíme si zálivku.
- Bulgur necháme vychladnout. Následně k němu přimícháme edamame, granátové jablko, olivy, nasekaný koriandr a přelijeme salát zálivkou. Zamícháme, aby se nám chutě spojily a podáváme posypané nastrouhaným pecorino.
Recept pre nás pripravila Patrícia z blogu Hit je zdravo žiť.